Nieuws

Springlevend: naar een ontwerp voor een nieuw beroep?

Meer dan twaalfhonderd belangstellenden keken mee tijdens 'The Future of Audit', het voorlaatste online event in het kader van het NBA-jubileumprogramma 'Springlevend'.

Volgens Sir Donald Brydon, die eerder voor de Britse regering een advies schreef over kwaliteit en effectiviteit van de audit, moet het beroep dringend worden hervormd om het vertrouwen in het bedrijfsleven te verbeteren en onnodige bedrijfsfaillissementen te voorkomen. Wat betekent dat voor standaarden, principes en verslaggeving? De stakeholder krijgt een grotere rol, maar wat mag je van ze verwachten? En welke consequenties heeft zo'n wijziging voor de opleidingen?

Deze vragen kwamen aan bod tijdens 'The Future of Audit - ontwerp voor een nieuw beroep'. Verschillende sprekers lieten, onder leiding van Wim Bartels (KPMG), hun licht schijnen op de adviezen van Brydon: VEB-directeur Paul Koster, NBA-voorzitter Marco van der Vegte, kwartiermaker Marlies de Vries, Eva Eijkelenboom (VNO-NCW/MKB-Nederland), jonge accountant Seren Güven en de hoogleraren Kees Camfferman, Olof Bik en Peter Eimers.

Foto toespraak Marco van der Vegte

Het webinar is terug te kijken via de NBA-website. Alle informatie over het complete jubileumprogramma en de andere reeds gehouden webinars is te vinden via nba.nl/springlevend.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.