Nieuws

Springlevend: Veel aanmeldingen voor mkb-webinar

Ruim elfhonderd belangstellenden namen deel aan het online webinar 'MKB: Balanceren & Laveren'; het tweede webinar in het kader van het NBA-jubileumprogramma 'Springlevend'.

Tijdens het webinar op 11 november werd nader ingegaan op de rol van de accountant als adviseur en sparringpartner voor het mkb. Daarbij ging het ook over de levensvatbaarheid van mkb-bedrijven als gevolg van de coronacrisis. Hoe ziet de toekomst voor het mkb er uit en wat vraagt dat van de accountant? 

Mathijs Bouman, FD-columnist, 'huiseconoom' van Nieuwsuur en bekend van de Dag van de Financial, ging in op de stand van de economie en de scenario's voor de toekomst. De afhankelijkheid van tijdelijke regelingen als de NOW is groot, aldus Bouman. "Gevaar van deze recessie is dat er veel te weinig bedrijven failliet gaan." Hij vreest voor een golf van faillissementen op een later moment. 

Onder leiding van dagvoorzitter Simone van Trier werd gesproken over de rol van de accountant in het mkb met Steef Visser (voorzitter NBA-Commissie MKB), Peter Niesink (algemeen directeur BOVAG), Anja Bast (directeur vaktechniek Flynth), Marcel Evers (INRetail) en Denyse Davelaar (director assurance & extern accountant CROP).

Terugkijken van het webinar kan via de NBA-website. Meer informatie over het complete jubileumprogramma is te vinden via nba.nl/springlevend.

Webinar 'MKB: Balanceren & Laveren

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.