Nieuws

Joris Ebbers wint verkiezing Slimste Accountant

Joris Ebbers, student accountancy en werkzaam bij Deloitte, is de winnaar van de finale van De Slimste Accountant 2020. Hij versloeg in de eindstrijd nipt Koen Jonkers, ook accountancystudent en werkzaam bij BDO.

Twaalf slimme accountants namen op 13 november deel aan de online finale, onderdeel van het jubileumprogramma van de NBA. Quizmaster was opnieuw Rens Merkelbach, juryleden Arnout van Kempen en Lukas Burgering.

Na een eerste serie van acht vragen vielen vier kandidaten af en na nog eens acht vragen opnieuw vier. De halve finale werd, naast Joris Ebbers en Koen Jonkers, ook gespeeld met Ewoud Hagedoorn en Edwin Mafficioli del Castelletto. Voor de eindronde bleven, na wederom acht pittige vragen, de twee finalisten over. 

Joris Ebbers en Koen Jonkers streden uiteindelijk om de felbegeerde trofee en de eeuwige roem, aan de hand van tien stellingen van hoogleraren en andere prominenten uit het accountantsberoep. Ebbers trok daarbij de winst naar zich toe. Hij had vooral geprobeerd snel antwoord te geven op de stellingen, zo zei hij achteraf. Want ook snelheid telde mee voor het resultaat. Na de winst kreeg hij via de chat van de zoomsessie naast gelukwensen meteen al berichten als 'even bellen over een carrièreswitch?'

Studenten

Ebbers, werkzaam in de audit & assurancepraktijk bij Deloitte in Arnhem, is als accountancystudent gevorderd tot het derde jaar van de praktijkopleiding. Hij studeerde eerder in Tilburg. Ook Jonkers studeert nog, hij zit in het tweede jaar van de praktijkopleiding. "De slimste accountant zijn, nog voordat je je officieel accountant mag noemen"; dat stemde jurylid Arnout van Kempen hoopvol voor de toekomst van het beroep. "De jeugd heeft de toekomst", aldus Ebbers.

De finale werd ook door veel enthousiast meelevende toeschouwers bekeken. Vooraf maakten sommige kandidaten via social media als LinkedIn al trots melding van hun finaleplaats.'Is Koen de slimste accountant?', vroeg werkgever Stolwijk Kelderman zich af over 'hun' finalist Koen Jansen. Ook Lansigt accountants liet van zich horen en steunde Gerben van Stee.

De trofee, die hoort bij de verkiezing tot slimste accountant, wordt binnenkort live aan Joris Ebbers overhandigd. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.