Nieuws

Landelijk platform voor nalaten aan cultuur

Negen culturele instellingen slaan de handen ineen, om samen de aandacht voor nalaten aan een cultureel goed doel te vergroten.

'Nalaten aan Cultuur' is het eerste landelijke multidisciplinaire platform voor nalaten aan cultuur in Nederland. Deelnemende instellingen zijn Hermitage Amsterdam, De Nieuwe Kerk, Holland Festival, Internationaal Theater Amsterdam, Koninklijk Concertgebouworkest, Mauritshuis, Nederlands Danstheater, Van Gogh Museum en Vereniging Rembrand.

Uit het tweejaarlijkse onderzoek Geven in Nederland van de VU in Amsterdam blijkt dat maar tien procent van de mensen die een goed doel in hun testament opnemen, iets aan cultuur nalaten. Velen zijn zich er niet van bewust dat nalaten aan cultuur een mogelijkheid is, blijkt uit het onderzoek. Om die bewustwording te vergroten hebben de instellingen samen het platform opgezet.

Bedoeling is dat andere culturele instellingen (podiumkunst, muziek, erfgoed, beeldende kunst, cultuureducatie, nieuwe media) zich bij het platform aansluiten, waardoor meer landelijke spreiding en culturele diversiteit ontstaat. De website nalaten-aan-cultuur.nl biedt informatie over het initiatief.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.