Nieuws

Vier teams winnen NBA Impact Challenge

Vier teams van scholieren en studenten hebben in een online finale de NBA Impact Challenge 2020 gewonnen.

Op 8 december streden in elke categorie (havo, vwo, hbo en wo) de twee beste teams online om de winst. Zij haalden de finale, na in de afgelopen maanden via hun school de NBA Impact Challenge te hebben gespeeld.

Na een korte pitch moesten de teams in de finale live vragen beantwoorden van enkele prominenten uit de accountancysector. Jury- en NBA-voorzitter Marco van der Vegte prees het hoge niveau van alle finalisten: "Zij hebben op verschillende manieren laten zien wat er van een accountant verwacht mag worden."

De winst ging naar vier teams. Bij de havo-scholieren won Stad en Esch uit Meppel en bij het vwo een team van het Pallas Athene College uit Ede. Bij de hbo-instellingen ging de winst naar Hogeschool Windesheim uit Zwolle en bij het wo naar de Rijksuniversiteit Groningen.

Impact Challenge

In totaal deden dit najaar circa vijftig onderwijsinstellingen en zo'n 2.500 scholieren en studenten mee aan de NBA Impact Challenge. Daarbij gingen de jongeren in kleine teams aan de slag met een echte casus. Zij moesten een DJ helpen met diverse financiële en ethische vraagstukken, zoals een accountant in de praktijk ook doet.

De lessen en colleges werden deels online en deels live in de klas verzorgd. Daarbij maakte de NBA gebruik van een ambassadeursprogramma van accountants uit heel Nederland. In het voorjaar gaat de voorlichtingscampagne verder.

Bekijk de finale van de NBA Impact Challenge

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.