Nieuws

Ex-baas Centrale Bank Suriname aangehouden

De vorige maand ontslagen president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt, is donderdag aangehouden.

Dat meldt een woordvoerder van de politie in Paramaribo. De CBvS had het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM) vorige week gevraagd onderzoek te doen naar mogelijke onrechtmatige handelingen door de (ex-)centralebankpresident. Toen ging het onder meer om het antedateren van leningen en belangenverstrengeling, waarbij de bankpresident projecten heeft laten uitvoeren door een accountantskantoor waar hij zelf eigenaar van is.

Nu is daar de mogelijke diefstal van 100 miljoen Amerikaanse dollar bijgekomen, geld dat Surinaamse banken bij de Centrale Bank hadden gestald.

De zaak leidt tot onrust op de financiële markten. Zo daalde de waarde van de Surinaamse dollar de afgelopen tijd al. Van Trikt, als accountant ingeschreven bij de NBA, wordt bijgestaan door advocaat Irwin Kanhai. Die is ook de advocaat van president Desi Bouterse, die het ontslag van de centralebankpresident heeft goedgekeurd.

Bron: ANP

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.