Nieuws

'Klimaatinvesteringen bedrijven moeten verdubbelen'

De grote concerns in Europa hebben in 2019 124 miljard euro uitgetrokken voor investeringen in het verminderen van hun uitstoot van broeikasgassen. Daarvan ging 65 miljard euro naar onderzoek en 59 miljard naar investeringen in machines, productie en infrastructuur.

Dat blijkt uit onderzoek van CDP, een Britse organisatie die informatie over het klimaatgedrag van het bedrijfsleven verzamelt, zo meldt de Volkskrant. De organisatie onderzocht de investeringen van 882 van de grootste Europese beursgenoteerde bedrijven.

De 124 miljard komt overeen met 12 procent van de totale investeringen van de onderzochte bedrijven. De onderzoekers stellen dat dat bedrag volstrekt te klein is. Om de doelen van het klimaatakkoord van Parijs te halen, zouden deze investeringen dubbel zo hoog moeten zijn.

De onderzochte bedrijven stoten samen wereldwijd 3,2 miljard ton CO2 uit. Dat komt overeen met driekwart van de totale Europese uitstoot, inclusief transport, verwarming en industrie. Het is voor zover bekend het eerste onderzoek naar de vraag wat bedrijven investeren om de klimaatdoelen te halen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.