Nieuws

Agnes Koops: 'Wij moeten extreem hard werken niet cool en stoer vinden'

Accountants moeten geen roofbouw plegen op zichzelf, vindt Agnes Koops, bestuurslid en voorzitter van de assurancepraktijk bij PwC Nederland. "Het kan best dat je een week veel werkt, maar daarna moet er ook ruimte zijn om even minder hard te werken."

Koops zegt in een interview met het NRC dat je in de accountancy altijd pieken zult hebben qua werkdruk. "Alleen moeten die niet zodanig zijn dat je roofbouw pleegt op jezelf. Dan is de kwaliteit ook niet goed meer. Dus wij moeten extreem hard werken niet cool en stoer vinden. Het kan best dat je een week veel werkt, maar daarna moet er ook ruimte zijn om even minder hard te werken."

Koops is van mening dat de werkdruk die geassocieerd wordt met het accountantsberoep niet meer van deze tijd is. "Toen ik 22 was en begon, kreeg ik een mailtje van de kantoorleider met de boodschap: van januari tot eind mei neem je geen vrij. Dat kan nu niet meer. Als een partner ervoor zorgt dat zijn team te hard werkt – waardoor de kwaliteit niet op orde is – maakt hij onze hele organisatie kwetsbaar."

Koops vindt verder niet dat accountants nog altijd een structureel kwaliteitsprobleem hebben. "Wij zijn wakker geschud. Het kan en moet op onderdelen nóg beter, dat wil ik niet wegstoppen. Maar als je onze controles van nu vergelijkt met die van vijf jaar geleden, dan zijn die kwalitatief echt veel vooruitgegaan."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.