Nieuws

Ruim zeven procent omzetstijging Alfa

De omzet van Alfa Accountants en Adviseurs is gestegen van 81,3 miljoen euro in 2018 naar 87,2 miljoen euro in 2019.

Het resultaat is met bijna 6 miljoen euro na belasting vergelijkbaar met 2018. Voor 2020 voorziet Alfa wederom een stijging van de omzet met circa 8 procent, in combinatie met een lichte stijging van het resultaat.

Alfa heeft in 2019 ook de grens van duizend medewerkers overschreden. De toename van medewerkers is vooral het gevolg van autonome groei. Ook de overname van Novel Groep in de Achterhoek, eind vorig jaar, droeg voor een deel bij aan de stijging van het aantal medewerkers. Door de samenvoeging kreeg de Alfa-organisatie er een kantoor bij in Winterswijk. Ook werd er een kantoor in Emmen geopend. Daarmee heeft Alfa nu 34 kantoren. Alfa noemt wel dat er tegelijkertijd nog veel vacatures openstaan wat volgens het kantoor "in de accountancy tegenwoordig een gebruikelijk beeld is".

Alfa noemt in het persbericht ook dat het zich inzet voor een lokale en duurzame bedrijfsvoering. Voorzitter van de raad van bestuur, Fou-Khan Tsang: "Onze CO2-footprint is vorig jaar verlaagd met circa 6 procent per medewerker. We hebben in augustus 2019 in Leeuwarden een nieuwe vestiging geopend. Het pand is gebouwd volgens de hoogste BREAAM-norm. Ook zijn we actief met de plaatsing van zonnepanelen op onze kantoren. Vanaf 2021 komen er in ons wagenpark geen leaseauto's op fossiele brandstoffen meer bij."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.