Nieuws

'Zonder calculator geen casus'

"Laat je vader nooit naar carrièredag komen. Behalve als hij accountant is, en zijn calculator meeneemt." Met die uitspraak eindigt het filmpje 'Carrièredag', een aflevering van de serie 'De regels van Floor'.

'De regels van Floor' is een jeugdserie op de VPRO, waarbij het meisje Floor de kijker meeneemt in haar kijk op de wereld. In de aflevering 'Carrièredag' maakt Floor zich grote zorgen over de aanstaande presentatie van haar vader op de carrièredag op school. Waarom? Haar vader Jan is accountant. "Niemand wil later accountant worden", aldus Floor, die met gekromde tenen zit te kijken naar haar vader die met calculator in de hand thuis zijn presentatie oefent. "Een accountant doet veel meer dan alleen maar getallen op een rij zetten. Een accountant is de held van de 21ste eeuw!", aldus Jan, die duidelijk goed naar Peter Bakker heeft geluisterd.

De carrièredag loopt uiteindelijk geheel anders af dan verwacht, wanneer Jan door een opmerking van zijn dochter de klas moet voorhouden dat hij eigenlijk bij de politie werkt en undercover is als accountant. Aan het einde van de aflevering is de vader van Floor de grote ster van de dag, waarop Floor besluit met de uitspraak: "Laat je vader nooit naar carrièredag komen. Behalve als hij accountant is, en zijn calculator meeneemt."

Het is overigens niet de eerste keer dat een vader die gek is op cijfers opduikt als hoofdrolspeler in een filmpje over carrièredag op school. Onze zuiderburen maakten enkele jaren geleden het hilarische filmpje "Wat als boekhouder een droomjob was", dat weliswaar over een boekhouder gaat, maar toch zeker het kijken waard is.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.