Nieuws

Kamer stelt AO over accountancy uit

Het oorspronkelijk voor 22 april geplande algemeen overleg (AO) van de Tweede Kamer over het accountantsberoep is uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Dat is besloten door de vaste Kamercommissie voor Financiën.

Omdat een overleg in fysieke vorm door de coronacrisis op korte termijn niet haalbaar is, werd voorgesteld om een schriftelijk overleg te houden, onder andere naar aanleiding van de brief van minister Hoekstra over het accountantsberoep. Kamerleden Henk Nijboer (PvdA) en Eppo Bruins (CU) kregen echter bijval van de commissie toen zij stelden toch liever fysiek te willen spreken over accountancy.

Omdat het AO Accountancy tegelijk niet als spoedeisend is aangemerkt, wordt dat fysieke overleg op een later moment ingepland. Bruins wil daarbij echter wel zeker stellen dat de kabinetsreactie op het rapport van de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) geen "onomkeerbare zaken" bevat, als het AO pas na de zomer plaatsvindt. Wat daarmee precies wordt bedoeld, werd tijdens het commissieoverleg niet duidelijk.

Een nieuwe datum voor het AO Accountancy wordt op een later moment vastgesteld.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.