Nieuws

Belastingdienst: 'Bezwaren box 3-heffing 2019 aangewezen als massaal bezwaar'

Een deel van de bezwaren tegen de berekening van de vermogensrendementsheffing (box 3) in de aanslag inkomstenbelasting 2019 wordt aangewezen als massaal bezwaar, net als in de twee voorgaande jaren.

Dat heeft staatssecretaris Vijlbrief van Financiën besloten. Wanneer belastingplichtigen het bezwaar maken dat de box 3-heffing een inbreuk is op het eigendomsrecht, doen zij automatisch mee met de zogenoemde massaalbezwaarprocedure. "Zorg dan wel dat u op tijd bezwaar maakt tegen uw aanslag inkomstenbelasting 2019. In de bijlage bij de Kamerbrief aanwijzingsbesluit massaal bezwaar box 3 vindt u meer informatie", aldus de Belastingdienst.

De massaalbezwaarprocedure betekent dat de fiscus samen met diverse partijen een klein aantal bezwaren selecteert die voorgelegd worden aan de rechter. Als de uitspraak van de rechter onherroepelijk vaststaat, doet de fiscus een collectieve uitspraak op alle bezwaren die meedoen met de massaalbezwaarprocedure.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.