Nieuws

Omzet Flynth stijgt met 7 procent tot 141 miljoen

Flynth adviseurs en accountants heeft in 2019 een omzet gerealiseerd van 141 miljoen euro. Dat is een (autonome) stijging van 7 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De auditpraktijk groeide met 20 procent het sterkst. De expertiselijnen fiscaal, bedrijfskundig, HR, juridisch, deal, subsidie en gebouw en omgevingsadvies groeiden met circa 7 procent. De omzet uit basisdienstverlening is met 5 procent gegroeid. De solvabiliteit steeg tot 27 procent. Het aantal fte steeg met 44 tot 1283.

Flynth investeerde in 2019 verder in het kwaliteitsstelsel en het cultuurprogramma. Daarnaast investeerde Flynth versterkt in de ontwikkeling van de medewerkers, aldus het kantoor. "Zo is geïnvesteerd in digitale kennis en vaardigheden van de medewerkers en in sectorkennis, vaktechnische kennis en kennis van datagebruik."

Participatieregeling

Ook introduceerde Flynth nieuwe vormen van beloning. "De collectieve winstdeling is verhoogd en alle medewerkers krijgen met ingang van 2020 de mogelijkheid om deel te nemen aan een participatieregeling. Deze regelingen zijn gericht op het binden van medewerkers aan Flynth, in lijn met de bijzondere structuur van Flynth met haar coöperatieve achtergrond."

Om de groei te kunnen realiseren zette Flynth in 2019 extra in op recruitment, onder andere met een nieuwe arbeidsmarktcampagne. Daarnaast startte het kantoor een landelijk onboardingprogramma voor nieuwe medewerkers. Daarmee krijgt iedereen een uniforme start bij Flynth, in combinatie met een functie-specifieke introductie binnen de organisatie.

Crisis

Flynth heeft diverse maatregelen genomen om sterk en gezond door de coronacrisis te komen, aldus het kantoor. Marcel Blöte, lid van de raad van bestuur: "We zijn voorbereid op eventuele aanpassingen als de markt dat vereist. Maar we laten onze ambitie niet varen. Flynth staat er goed voor en heeft een klantenportefeuille die goed is verspreid over de sectoren binnen heel Nederland."

» Jaarverslag Flynth 2019

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.