Nieuws

FAR biedt ESB-dossier over accountants aan Tweede Kamer aan

Henriëtte Prast, voorzitter van de Foundation for Auditing Research (FAR), heeft samen met FAR-managing director Jan Bouwens het ESB-dossier ‘Accountants doorgelicht’ aangeboden aan de Tweede Kamer.

Het speciale accountantsdossier van ESB (Economisch Statistische Berichten) is tot stand gekomen op initiatief van de FAR, onder redactie van ESB. "Wetenschappelijk onderzoek heeft een doorlooptijd van enkele jaren, en de FAR verwacht in de komende tijd te oogsten wat er de afgelopen jaren is gezaaid", aldus FAR-voorzitter Prast. "In afwachting daarvan willen we alvast bijdragen aan het debat in Nederland, en de inhoudelijke interesse wekken van al diegenen die geïnteresseerd zijn in economie en samenleving, maar een leek zijn als het gaat om accountancy."

In het speciale ESB-dossier wordt de maatschappelijke rol van de accountant van diverse kanten belicht, via bijdragen van onder andere Arnoud Boot, Bart Stellinga, Mijntje Lückerath-Rovers en Barbara Baarsma. Over de Nederlandse accountancymarkt zijn bijdragen opgenomen van onder meer Willem Buijink en Sanne Janssen, Marleen Janssen Groesbeek en Karen Maas en Agnes Koops-Aukes.

Verder bevat het dossier een aantal bijdragen over 'prikkels' in de sector, van de hand van onder andere Herman van Brenk en Remko Renes, Arjan Brouwer en Marcel Pheijffer. De toekomst wordt belicht met artikelen over technologie, opleiding en toezicht, onder meer van Job van Exel, Gjalt de Graaf en Antoinette Rijsenbilt en Ruud de Hollander.

Het dossier is door FAR en ESB samen in een online sessie aangeboden aan de vaste commissie voor financiën van de Tweede Kamer. 

Het ESB-dossier ‘Accountants doorgelicht’ is als pdf te downloaden via de website van ESB.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.