Nieuws

Kamer overlegt met commissies en AFM over accountantssector

De Tweede Kamer houdt op 21 september een hoorzitting met de MCA, CTA en toezichthouder AFM over de toekomst van het accountantsberoep.

De vaste commissie voor financiën van de Tweede Kamer spreekt tijdens de hoorzitting ('rondetafelgesprek') eerst met de Monitoring Commissie Accountancy (MCA) over haar eindrapport 'Spiegel voor de accountancysector'. Met de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) wordt gesproken over de aanbevelingen in het rapport van die commissie. Vervolgens voert de Kamercommissie overleg met de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De rondetafel is een opmaat naar het Algemeen Overleg van de Tweede Kamer over het accountantsberoep, dat gepland staat voor 28 september aanstaande. De hoorzitting begint om 14.00 uur en is te volgen via de livestream op de website van de Tweede Kamer.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.