Nieuws

Apple koppelt bonus bestuurders aan milieu en sociaal gedrag

Het Amerikaanse techconcern Apple gaat bij het uitdelen van bonussen voor topmanagers ook kijken naar verdiensten op het gebied van duurzame energie, diversiteit op de werkplek en andere sociale en milieukwestie.

Dat blijkt uit een ingediende aanvraag bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. De verandering worden dit jaar van kracht. De wijziging is bedoeld om de leidinggevenden van Apple te motiveren "om te voldoen aan uitzonderlijk hoge normen van waardengedreven leiderschap, naast het leveren van sterke financiƫle resultaten", zo valt in het document van Apple te lezen.

De financiƫle doelstellingen en de drempels voor managementbonussen bij Apple zullen niet veranderen, aldus de iPhone-fabrikant. Voor het al dan niet naleven van de waarden van Apple kan worden beslist de uitgekeerde bonus met 10 procent te verhogen, of te verlagen.

"We hebben jarenlang het voortouw genomen bij het verkleinen van onze ecologische voetafdruk en streven ernaar om op een dag voor al onze producten en verpakkingen 100 procent gerecycled en hernieuwbaar materiaal in te kopen", aldus Apple. "We zijn ervan overtuigd dat diversiteit de drijvende kracht achter innovatie is en de sleutel tot ons succes."

Apple maakt op 27 januari de jaarcijfers over 2020 bekend. Op 23 februari vindt de virtuele jaarlijkse aandeelhoudersvergadering plaats.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.