Nieuws

KPMG International publiceert maatschappelijke doelstellingen

KPMG International heeft haar wereldwijde doelstellingen gepresenteerd op het gebied van ESG (Environment, Social & Governance). Het rapport moet volgens de organisatie "richting geven aan de wijze waarop KPMG duurzame groei gaat realiseren".

In het rapport deelt KPMG doelstellingen en resultaten op het gebied van inclusiviteit, duurzaamheid, maatschappelijk inzet en het stimuleren van bedrijven om volgens uniforme maatstaven te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens, milieu en maatschappij.

KPMG stelt zichzelf onder meer ten doel om in 2030 wereldwijd CO2-neutraal te zijn. Het bedrijf zegt ook "vrijwel geen" gender pay gap meer te hebben, en het wervingsproces zo aangepast te hebben dat het "onbevooroordeeld" is.

"De coronacrisis heeft veel bedrijven er toe aangezet om opnieuw na te denken over hun bestaansrecht, hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en de diversiteit en inclusiviteit van hun organisatie. Door de rol die KPMG in de maatschappij vervult, staan deze onderwerpen ook bij ons bovenaan de agenda", aldus ceo Stephanie Hottenhuis van KPMG Nederland. "Het is een bijzonder voorrecht om samen te mogen werken met veel mondiale en lokale organisaties, groot en klein. Organisaties die zich stuk voor stuk inzetten om de problemen van nu aan te pakken. Samen kunnen wij hierbij echt een verschil maken en het vandaag gepresenteerde KPMG Impact plan maakt dit concreet en transparant."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.