Nieuws

Ierland toch akkoord met internationaal minimumbelastingtarief

Ierland gaat toch akkoord met het plan voor een internationaal minimumbelastingtarief van 15 procent. Ierland heeft momenteel een belastingtarief van 12,5 procent, waarmee het land grote internationale bedrijven als Apple en Facebook heeft weten te lokken.

Het belastingtarief wordt gesteund door circa 140 landen, maar Ierland wilde er eerder nog niet aan. Daarnaast moeten multinationals belasting gaan betalen in alle landen waar ze zaken doen.

De Ierse minister van Financiën Paschal Donohoe zegt dat het een moeilijk besluit was om toch akkoord te gaan, maar dat het de juiste beslissing is voor zijn land. Volgens hem is Ierland onderdeel van de oplossing als het gaat om een internationaal belastingraamwerk.

Ook Estland, dat eerder eveneens afwijzend stond tegen het internationale belastingtarief, is donderdag akkoord gegaan. Alleen Hongarije is nog tegenstander nu. De bedoeling is dat het belastingtarief in 2023 van kracht wordt. Vrijdag is er een vergadering onder leiding van de Organisatie voor Economische Ontwikkeling en Samenwerking (OESO) over het plan.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.