Nieuws

Young Profs Arena over duurzaamheid met Fou-Khan Tsang

Tijdens de Young Profs Arena op 1 november in Utrecht kunnen jonge (aankomend) accountants Fou-Khan Tsang, bestuursvoorzitter van Alfa accountants en adviseurs en Planet Finance-ambassadeur, het hemd van het lijf vragen.

Duurzaamheid is het buzzword in de accountancy. PwC trekt wereldwijd honderdduizend nieuwe mensen aan, KPMG investeert anderhalf miljard. En beleggers willen de impact van klimaatrisico’s en de energietransitie als key audit matter terugzien in de controleverklaring. Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen is behoefte aan nieuwe vormen van zekerheid, bijvoorbeeld rondom CO2-uitstoot. En Europa heeft haast, dus is er opeens een nieuwe CSRD-richtlijn.

Fou-Khan Tsang is een voorloper op het terrein van duurzaamheid, ook omdat zijn kantoor van oudsher actief is in de agrarische sector. Fouk was eerder één van de drijvende krachten achter de vernieuwingsbeweging Tuacc en is momenteel ambassadeur van de Planet Finance-community van de NBA. Ook is hij columnist en regelmatig te horen bij de Busy Season Talks op Clubhouse. Hij zet zich actief in om de rol van de accountant in een duurzame economie te bevorderen.

Onder begeleiding van Marc Schweppe (hoofdredacteur Accountant.nl) kan Fouk Tsang op maandag 1 november aanstaande worden bevraagd door studenten en jonge accountants, of accountants die zich nog jong van geest voelen. Locatie: Social Impact Factory, Utrecht. Tijd: 17.00-19.00 uur.

Aanmelden kan via de website van de NBA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.