Nieuws

SRA publiceert eerste jaarverslag over kwaliteit en cultuur

De SRA heeft voor het eerst een Jaarverslag Kwaliteit & Cultuur gepubliceerd. Centraal hierin staan de bestuurlijke, beleidsmatige en operationele activiteiten in 2021 rond het bevorderen van een kwaliteitsgerichte cultuur.

'Cultuur', inclusief werkdruk en gedrag, is "een nadrukkelijk onderdeel van de kwaliteitsagenda van de SRA-accountantspraktijk, opererend in het mkb", aldus de kantorenorganisatie. "Een kwaliteitsgerichte cultuur stimuleert gedrag dat de kwaliteit van de accountantsorganisatie ondersteunt."

De uitgave gaat onder meer in op de stand van de SRA Cultuurscan, die al een aantal jaren wordt in de mkb-accountantspraktijk. Vanaf 2016 vond daarmee een nulmeting plaats, in 2018 ging de scan werkelijk van start. In 2020 en 2021 is de inzet van de cultuurscan bemoeilijkt door de coronapandemie, aldus de SRA. Kantoren stonden "onder hoogspanning" door het vele werk rondom de NOW-regeling en de "enorme krapte" op de arbeidsmarkt.

SRA-vicevoorzitter Roland Ogink verwacht dat het bevorderen en verankeren van een kwaliteitsgerichte cultuur binnen het accountantskantoor voorlopig een belangrijk thema blijft: "We zien dit element terug in de maatregelen van overheid, toezichthouder en beroepsorganisatie. Er wordt veel over gesproken en geschreven en aan gewerkt, zowel in de financiële keten en de sector als bij accountantskantoren zelf. Maar vooral zien we de noodzakelijke aandacht voor kwaliteitsgerichte cultuur terug in het kwaliteitsbeleid van SRA."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.