Nieuws

NBA-bestuur licht besluitvorming rapportering over fraude en continuïteit toe

Zoals eerder toegezegd geeft het NBA-bestuur, via een column van voorzitter Kris Douma, een nadere toelichting op de besluitvorming rondom het verplicht rapporteren over fraude en continuïteit in de controleverklaring.

Het Adviescollege voor Beroepsreglementering (ACB) presenteerde op 8 december in de bestuursvergadering via een powerpoint de hoofdlijnen van haar advies en een door het ACB voorgestelde wijziging van Standaard 700. Ter onderbouwing van de besluitvorming publiceert het NBA-bestuur nu zowel de powerpoint van het ACB, de genoemde wijziging als het volledige advies, dat inmiddels door het ACB op schrift is gesteld.

Het bestuur heeft het ACB-advies op 8 december overgenomen met twee aanvullingen, die door Douma in zijn column nader worden toegelicht. In de communicatie rondom het bestuursbesluit van 8 december is er voor gekozen leden zo snel mogelijk te informeren, omdat de standaard per 1 januari 2022 van toepassing is voor de melding van fraude bij oob's.

Douma geeft aan dat het regelgevend proces binnen de NBA transparanter kan en dat externe stakeholders nadrukkelijker in het proces moeten worden betrokken. Een voorstel hiervoor wordt in januari ter consultatie voorgelegd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.