Nieuws

Mkb-organisaties pleiten voor kwijtschelding belastingschuld

Mkb-organisaties zijn bang dat de schuldenberg van ondernemers een blok aan het been wordt voor economisch herstel na de coronacrisis. Het kabinet wil bezien of het mogelijk is in het uiterste geval belastingschulden kwijt te schelden.

Dat meldt De Telegraaf. Ondernemersorganisaties roepen het kabinet op na te denken over het wegstrepen van uitgestelde belastingen. "Kwijtschelding van belastingschuld is de snelste manier om ondernemers weer lucht te geven", zegt MKB Nederland-voorman Jacco Vonhof in de krant. Jan Meerman, directeur van INretail, noemt kwijtschelding zelfs "onvermijdelijk". Ook vanuit de horeca klinkt de oproep tot vermindering van de schuldenlast.

Eerder stelde directeur Pieter Hasekamp van het Centraal Planbureau (CPB) tegenover De Telegraaf dat het kabinet kwijtschelding van belastingen moet overwegen. “Als de Belastingdienst en leveranciers straks in één keer hun geld willen terugzien, kan dat alsnog misgaan.” Tegelijk wordt gevreesd voor scheve ogen, omdat sommige ondernemers “helemaal krom hebben gelegen om die belastingen wél te betalen”.

De Belastingdienst onderzoekt, samen met andere schuldeisers en schuldhulpverleners, “met welke richtlijnen saneringsverzoeken soepel en efficiënt behandeld kunnen worden”, laat het ministerie van Financiën weten in een reactie. “In het geval van sanering kan een deel van de schuld komen te vervallen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.