Nieuws

Value8 heeft nog altijd geen accountant gevonden

Investeringsmaatschappij Value8 zegt winst te hebben gemaakt in 2020, maar heeft nog steeds geen accountant kunnen vinden om de cijfers te controleren.

Dat blijkt uit een persbericht van Value8. De winst zou zijn gestegen van 4,5 naar 8,5 miljoen euro. Het betreft voorlopige cijfers, omdat er volgens het bedrijf "geen accountantscontrole" is toegepast. Value8 heeft daarom ook een verlengd boekjaar dat loopt van 1 januari 2019 tot en met 30 december 2020. De cijfers in het persbericht hebben betrekking op het kalenderjaar 2020.

Value8 heeft eerder laten weten zichzelf als een "slachtoffer" te zien van een strijd tussen toezichthouder AFM en accountantskantoren. Volgens Value8 zou er een situatie ontstaan zijn waarbij "regelgeving, kosten en de toorn van de AFM" zwaarder wegen dan de opbrengsten. "Door het verdwijnen van de 3 oob-accountants moesten 27 (!) oob-instellingen dit jaar op zoek naar een nieuw accountant. Met een jaloerse blik kijken we naar een land als Oostenrijk met 30 oob-kantoren."

Value8 is een van de twaalf beursfondsen die nog geen accountant hebben kunnen vinden, volgens een overzicht van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). De beleggersvereniging liet eerder deze maand al weten dat dit een "onacceptabele en onwenselijke situatie" is. Een aantal van de twaalf ondernemingen in het overzicht van de VEB liet in het recente verleden al weten moeite te hebben met het vinden van een accountant. Dat kan te maken hebben met capaciteitsproblemen bij de accountantskantoren, maar ook met de desbetreffende beursfondsen zelf.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.