Nieuws

EY: 'Bijna helft financiële dienstverleners verlaat London post-brexit'

43 procent van de financiële dienstverleners in het Verenigd Koninkrijk zijn inmiddels weg of hebben plannen om delen van Britse activiteiten te verhuizen naar de EU.

Dat blijkt uit de Brexit Tracker van EY. Momenteel zijn Dublin en Luxemburg de populairste bestemmingen voor de dienstverleners. Ruim een kwart van de dienstverleners geeft aan negatieve financiële impact te ervaren vanwege de brexit. Sinds het brexit-referendum hebben financiële organisaties in totaal ruim 1,3 biljard pond buiten het Verenigd Koninkrijk ondergebracht.

Britse en EU-bedrijven wachten nu op de details van het komende memorandum van overeenstemming over financiële diensten en zullen binnenkort te maken krijgen met een nieuwe ronde van Brexit-discussies over het raamwerk dat uiteindelijk de toekomstige relatie zal bepalen.

Omar Ali, EMEIA Financial Services Managing Partner voor Client Services bij EY: "De uitdagingen blijven aanzienlijk, en, zoals blijkt uit recente krantenkoppen, gaat de push en pull van markten in heel Europa voor zaken die historisch vanuit het VK worden geleid, door. Dergelijke aanhoudende onzekerheid brengt het risico met zich mee van gefragmenteerde markten, die inefficiënt en duur zijn voor alle gebruikers van financiële diensten en mogelijk schadelijk zijn voor het mondiale concurrentievermogen van zowel het VK als de EU. De versnippering van de Europese financiële diensten zal alleen de VS en Azië ten goede komen. Maar deze uitdagingen kunnen worden overwonnen als de juiste gebieden prioriteit krijgen - hoewel paspoort- en gelijkwaardigheidsdebatten de krantenkoppen halen, zijn er aantoonbaar veel complexere zaken met betrekking tot gegevens, kapitaal, geschoold talent en wrijvingskosten, die moeten worden opgelost."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.