Nieuws

Magazine: De 'strenge accountant' van Den Haag kijkt terug

Na twintig jaar nam René Vierbergen eind 2020 afscheid als directeur van de Gemeentelijke Accountantsdienst Den Haag. In de nieuwe editie van het magazine Accountant kijkt hij terug.

Als gemeente-accountant moet je een "meedenkende sparringpartner" zijn, aldus Vierbergen. "En voor zover de beroepsregels het toelaten steek je ook een helpende hand toe."

De vertrekkende directeur, die zichzelf omschrijft als een "strenge accountant", benadrukt dat je met die helpende hand wel voorzichtig moet blijven. Vierbergen, geboren en getogen Hagenees, schetst in het interview hoe het Den Haag een jaar of tien kostte om van een oordeelonthouding ("het beheer was een bende") naar een goedkeurende verklaring te gaan. Voor hem was dat tegelijk "misschien wel de mooiste periode".

Het magazine Accountant bevat verder een essay van financieel-economisch journalist en oud-bankier Bert Bakker, waarin het audit vak op een wit vel papier opnieuw wordt geschetst. En dankzij corona is de digitalisering binnen de accountancy het afgelopen jaar in een stroomversnelling gekomen, ook binnen de mkb-praktijk.

Het nieuwe magazine is ook online te lezen en kan bovendien (per artikel of als geheel) in pdf-vorm worden gedownload.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.