Nieuws

Vertrekvergoeding financieel directeur zuivelbedrijf zuur voor boeren

Vertrekkend financieel directeur Jaska de Bakker van het kwakkelende FrieslandCampina krijgt 1,1 miljoen euro vertrekpremie mee, fors meer dan haar jaarsalaris. De premie gaat daarmee in tegen code van goed bedrijfsbestuur.

Dat meldt de Volkskrant. De hoogte van de vertrekpremie is opmerkelijk; deze week bij de presentatie van de jaarcijfers kregen de 17 duizend leden-melkveehouders te horen dat zij geen winstdeling ontvangen dit jaar, voor het eerst sinds de fusie tussen Friesland Foods en Campina in 2008. Veel boeren zijn verontwaardigd over dit onverwachte bommetje.

Het zuivelbedrijf moet ook nog eens 700 duizend euro overmaken aan de fiscus om de 1,1 miljoen euro aan De Bakker te kunnen betalen, wat volgens de fiscus betekent dat er sprake is van een excessieve vertrekvergoeding.

FrieslandCampina verwijst in een reactie aan de Volkskrant naar de raad van commissarissen, die de afspraken met De Bakker hebben gemaakt. Het bedrijf zegt slechts haar contractuele verplichting na te komen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.