Nieuws

PwC populairste kantoor onder Amerikaanse accountants

PwC pakt de eerste plaats in de 2022 Vault Accounting 50, een jaarlijks onderzoek onder 11.400 accountants in de VS.

De vacaturewebsite Vault.com vroeg deelnemers aan de enquête om accountantskantoren te rangschikken op verschillende categorieën, zoals beloning, cultuur, opleidingsmogelijkheden, werk-privébalans en aanzien. Van de big four pakken PwC, Deloitte en KPMG in die volgorde de eerste drie plaatsen, BDO pakt de vierde plaats.

EY staat op de 29ste plek. Dat komt omdat het kantoor al enkele jaren niet meer deelneemt aan het onderzoek, waardoor de mening van werknemers van EY niet wordt meegenomen in de resultaten. Wanneer alleen gekeken wordt naar prestige dan zijn plaats één tot en met vier respectievelijk voor PwC, Deloitte, EY en KPMG.

De top tien van de algemene ranglijst ziet er als volgt uit (met tussen haakjes het resultaat van vorig jaar):

  1. PwC (1)
  2. Deloitte (2)
  3. KPMG (3)
  4. BDO USA (4)
  5. Plante Moran (5)
  6. RSM US (7)
  7. Baker Tilly (6)
  8. Moss Adams (8)
  9. CohnReznick (9)
  10. CBIZ MHM (13)

Vault heeft meerdere ranglijsten op het gebied van accountancy online staan, waaronder welke accountantskantoren de beste werkgevers zijn, de beste op het gebied van diversiteit, en welke kantoren het beste scoren in verschillende servicelijnen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.