Nieuws

Ted Verkade trekt zich terug; NBA respecteert besluit

Ted Verkade heeft besloten zich terug te trekken als kandidaat-voorzitter van de NBA. De NBA respecteert deze stap.

De aanleiding voor dit besluit is dat er vandaag documenten uit 2015 zijn gepresenteerd, die discussie kunnen geven over een kwestie die al speelde gedurende het (ad interim) bestuursvoorzitterschap van Ted Verkade bij Baker Tilly Berk.

Ted Verkade: "Omdat deze zaak nog onder de rechter is, is het mij niet toegestaan hierover openheid te geven, terwijl dat wel vereist is om aan te tonen dat ik boven elke twijfel verheven ben. Discussie hierover is niet in het belang van de NBA en de accountancysector."

NBA-voorzitter Marco van der Vegte: "Wij kunnen alleen maar respect hebben voor de wijze waarop Ted de belangen van de sector laat prevaleren."

Het bestuur van de NBA droeg Ted Verkade begin april voor als bestuurslid per 14 juni en als nieuwe NBA-voorzitter per 13 december 2021. Het bestuur komt binnenkort met een andere voordracht voor het bestuursvoorzitterschap.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.