Nieuws

EY droeg steentje bij aan Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival 2021, dat van 18 tot en met 22 mei plaatsvond in Rotterdam, leverde in zekere zin ook voor EY 'douze points' op. Het succesvolle evenement werd namelijk mede mogelijk gemaakt door een stukje technologie van EY: de Proximity Monitor.

EY ontwikkelde in samenwerking met het Scandinavische Forkbeard en SAP de Proximity Monitor, een technologie waarmee het mogelijk is aan de hand van geanonimiseerde Bluetooth Low Energy-gegevens van mobiele apparaten de afstand tussen bezoekers van een evenement te meten.

Die Proximity Monitor werd vorige week met succes ingezet bij het Eurovisie Songfestival 2021, door middel van een app genaamd 'Flockey' van het bedrijf Unlimited Solutions. Bezoekers van het evenement konden de app installeren op hun telefoon, waardoor het mogelijk was om realtime inzicht te krijgen in bezoekersstromen, de locatie van bezoekers en medewerkers en de onderlinge afstand.

"We zijn trots dat we de oplossing van EY, Forkbeard en SAP onder de naam Flockey mogen uitrollen in de evenementenbranche", zegt Olivier Monod de Froideville van Unlimited Solutions. "Onze branche ligt al meer dan een jaar stil. Het is dan ook mooi dat we met Flockey kunnen bijdragen aan het veiliger organiseren van grootschalige events."

"De EY Proximity Monitor stelt evenementenlocaties en -organisatoren in staat om op verantwoorde wijze publiek te ontvangen", aldus Tom Velema en Bernd Kramer van EY. "Op basis van de data kunnen zij aantonen dat de maatregelen voor social distancing werken."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.