Nieuws

Busy Season Talks start eigen community

De reeks Busy Season Talks is op 1 juli feestelijk afgesloten met een grote seizoensfinale. In het najaar komen de gesprekken op Clubhouse terug. Er is nu ook een virtuele 'huiskamer' voor accountants op het NBA Community Platform.

Bedoeling van de Busy Season Talks-community op het NBA-platform is om met elkaar in contact te blijven. Net als op Clubhouse is het uitgangspunt om alles bespreekbaar te maken "maar dan luchtig" en om tips en ervaringen te delen.

Ook komen op het platform updates over komende BusySeasonTalks na de zomer, boekentips, playlists, relevant nieuws en meer.

Finale

De BusySeasonTalks-seizoensfinale, onder leiding van Hakan Koçak en Arif Dursun, vond plaats in een echte huiskamersetting, in de Clubzaal van de Verkadefabriek in Den Bosch. De gesprekken vielen in twee thema's uiteen. Eerst the future of audit, met als sprekers Danielle de Jongh (Baker Tilly/VAS), Marc Hogeboom (KPMG) en Farid Tabarki (bureau Zeisgeist en wereldreiziger). Volgens Tabarki heeft de maatschappij steeds meer behoefte aan duiding, zowel als het gaat om business als om maatschappelijke doelen. "Al die blokken informatie kan de accountant transparanter maken."

In het tweede deel ging het over 'de kracht van kwetsbaarheid', met bijdragen van Wendy Groot (PwC/VU) als gespreksleider, Aleks Kayhan (EY/VU), Fou-Khan Tsang (Alfa) en psycholoog Andreas Wismeijer (Tilburg University). Die laatste werkt al zo'n vijftien jaar met en voor accountants en ziet wel verandering; jonge beroepsgenoten zijn meer betrokken. "Je moet niet alleen geloven in jezelf als professional, je bent vooral in eerste instantie mens."

Host van het event was Gerrit Heijkoop, bekend van de NBA-webinars en de Accountantsdag. Naast muzikale intermezzo's van Aleks Kayhan was er ook de bekende visuele vastlegging van de gesprekken door 'tekenend accountant' Ferry Timp. Omar El Messaoudi, columnist op Accountant.nl, las tijdens het event zijn column voor over 'beterschap door leiderschap'. 

Anders dan de reguliere gesprekken op Clubhouse is de gehele seizoensfinale terug te kijken via het YouTubekanaal van de NBA. In het najaar gaan de Busy Season Talks opnieuw van start.

Aanmelden voor de community, ook als je nog geen NBA-lid bent, kan via Busy Season Talks Community (nba.nl).

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.