Nieuws

IIA-rapport over rol internal audit bij klimaatverandering en milieurisico's

Het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA) heeft het onderzoeksrapport 'Climate change and environmental risk - uitdagingen en handvatten voor internal audit' uitgebracht.

Klimaatverandering en milieurisico's zijn voor veel organisaties actuele en ingrijpende onderwerpen en aanleiding voor een heroverweging en aanpassing van de koers. Met het oog op het strategisch belang voor de organisatie ligt hier ook een rol voor de internal auditor, aldus IIA.

Volgens IIA blijkt uit het jaarlijkse Risk in Focus-rapport van de beroepsvereniging dat de tijdsbesteding op dit gebied nu nog gering is. Dit was voor IIA reden te kijken hoe de internal audit-funcie (IAF) de organisatie goed kan ondersteunen op dit thema.

Concrete handvatten

Het rapport is het resultaat van een survey onder 63 hoofden van IAF's in Nederland, vraaggespreken met acht IAF's die al ervaring hebben met audits op klimaatverandering en milieurisico's en het bestuderen van literatuur. Het geeft inzicht in de (mogelijke) impact van de risico's en biedt concrete handvatten aan de IAF's om de gewenste rol te bepalen en die goed uit te voeren.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.