Nieuws

Internetconsultatie Audit Quality Indicators gestart

Vandaag is de consultatie gestart van het voorstel van de Kwartiermakers Toekomst Accountancysector voor de Audit Quality Indicators (AQI's).

De Kwartiermakers Toekomst Accountancysector hebben van de minister van Financiën onder andere de opdracht gekregen om de AQIs op te stellen om zo meer inzicht te verkrijgen in de kwaliteit van de accountancysector.  

De kwaliteit van een jaarrekeningcontrole is volgens de Kwartiermakers momenteel "onvoldoende inzichtelijk". Accountantsorganisaties rapporteren hier niet op dezelfde manierover en er zijn verschillende visies op wat kwaliteit is.

Tien indicatoren

"De Kwartiermakers hebben uiteindelijk tien kwaliteitsindicatoren vastgesteld die de gebruiker van de jaarrekening nader inzicht kunnen geven in factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van de wettelijke jaarrekeningcontrole. De voorgestelde kwaliteitsindicatoren zien o.a. op onderwerpen als cultuur, aandacht voor fraude, innovatiebereidheid en het kwaliteitsbeheersingssysteem", aldus de Kwartiermakers.

Met deze consultatie willen de Kwartiermakers belangstellenden in de gelegenheid stellen om hun mening te geven over de voorgestelde set kwaliteitsindicatoren. "De Kwartiermakers horen graag of u van mening bent dat de voorgestelde kwaliteitsindicatoren de juiste zijn en op welk niveau u de kwaliteitsindicatoren gerapporteerd zou willen zien."

Reageren is mogelijk tot uiterlijk 19 september.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.