Nieuws

Rutte: coronaregeling ook voor bedrijven na waterschade Limburg

Limburgse ondernemers die getroffen zijn door de wateroverlast kunnen ook een beroep doen op de bestaande coronaregelingen. Er wordt bij de toepassing van de regelingen niet gekeken naar de oorzaak van het omzetverlies, zei demissionair premier Mark Rutte maandag na kabinetsoverleg over de coronacrisis.

Het gaat om de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) en de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Het zijn volgens Rutte de belangrijkste twee regelingen voor ondernemers die bijvoorbeeld omzetschade lijden door de coronamaatregelen van het kabinet.

"Er is de bizarre samenloop met corona. Door corona hebben we de regelingen doorgetrokken naar het derde kwartaal. Dat is dus een heel klein plusje na alle ellende die we nu hebben", dat dit nu ook werkt voor de gevolgen van de waterschade, aldus Rutte.

Schade goed in kaart brengen

Rutte zei dat het kabinet de situatie in het noorden en zuiden van Limburg goed blijft volgen, ook ten aanzien van de schade die is ontstaan door de overstromingen. Hij benadrukte dat mensen er goed aan doen om schade die is ontstaan "goed in kaart te brengen, te documenteren en zo mogelijk foto's te maken".

Dat is volgens de premier niet alleen nodig voor de verzekeraar, maar ook voor de Wet tegemoetkoming schade bij rampen, die het kabinet in stelling heeft gebracht voor de getroffen provincie. 

Accountants maken zich zorgen over mogelijk verlies van dossiers bij ondernemers, zo stellen zij elders op deze website. Gaat een administratie verloren, dan moet de ondernemer alles reproduceren, op straffe van een boete. Ook al is overstroming overmacht, die geldt niet als vrijwaring voor de verplichte bewaring.

Bron: ANP/Accountant

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.