Nieuws

'Steeds lastiger om teamgevoel en bedrijfscultuur vast te houden'

Na anderhalf jaar corona merken mkb'ers dat het steeds lastiger wordt om de bedrijfscultuur en het teamgevoel op peil te houden.

Dat meldt dagblad Trouw op basis van een enquête van softwarebedrijf Teamleader onder voornamelijk zakelijke dienstverleners. Uit de enquête komen de gebruikelijke pluspunten naar voren die vooral te maken hebben met de flexibiliteit die niet ten koste blijkt te gaan van de productiviteit. Werkteams dreigen echter sluipenderwijs een beetje los zand te worden, concludeert Teamleader, omdat er gaandeweg nieuwe collega's bijkomen die de cultuur van het bedrijf en de rest van het team nog niet kennen. Dat proces gaat veel moeizamer dan normaal gesproken op kantoor.

Het softwarebedrijf houdt sinds de start van de pandemie bij hoe het met zijn klanten gaat. In het begin waren de ondernemingen vooral bezorgd over de financiële gevolgen van corona, maar nu komt er steeds meer aandacht voor de "minder tastbare" gevolgen. De respondenten zeggen zich dan ook meer bewust te zijn geworden van de waarde van een hecht team, en 40 procent zegt extra te zullen investeren in personeelsbeleid en de interne bedrijfscultuur.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.