Nieuws

It IS the size that counts

Kleine landjes doen het eigenlijk het beste op de Olympische Spelen. Tenminste, als je kijkt naar het aantal medailles per hoofd van de bevolking, zo rekent Arnout van Kempen op Twitter ons voor.

San Marino is, op basis van de medaillespiegel van 4 augustus, de absolute koploper op de Olympische Spelen als je kijkt naar medailles per capita: 0,00005842 medailles. Maar kijken we vervolgens even alleen naar de cijfers van de huidige top 25, dan zie je dat de volgorde totaal op zijn kop gaat ten opzichte van de 'reguliere' lijst van best presterende landen.

Nummer één is Nieuw-Zeeland, met 0,0000030453903246 medailles, gevolgd door Kroatië, Georgië, Zwitserland en Australië. En koplopers China en VS? Die zijn hekkensluiters, met de laatste plek voor China en de op twee na laatste plek voor de VS.

Kortom, size does matter, zo laat San Marino zien. Hoe kleiner, hoe beter!

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.