Nieuws

Stevige omzetgroei EY Global

EY Global heeft in boekjaar 2021, dat afliep in juni jl., een flinke omzetgroei gerealiseerd van 7,3 procent (in USD). Het kantoor gaat enkele miljarden investeren in verbetering van de controlekwaliteit.

Het accountants- en advieskantoor noteerde een totaalomzet van 39,96 miljard dollar. EY heeft inmiddels wereldwijd 312.250 mensen in dienst, 4,4 procent meer dan in het vorige boekjaar, toen de teller op 298.965 stond.

Auditkwaliteit

EY kondigt daarnaast aan de komende drie jaar 2 miljard dollar te investeren in het verbeteren van de auditkwaliteit. De organisatie staat onder druk om dergelijke investeringen te doen na betrokkenheid bij incidenten  zoals Wirecard en zorgorganisatie NMC Health, aldus de Financial Times. Recent kreeg EY van de Britse toezichthouder Financial Reporting Council nog een boete van ruim twee miljoen pond, wegens tekortkomingen bij de controle van vervoersbedrijf Stagecoach.  

Volgens chief executive Carmine Di Sibio wil EY tussen 2022 en 2024 zo’n 2,5 miljard dollar investeren in nieuwe technologie, inclusief artificial intelligence en machine learning voor haar auditplatform Canvas. Dat moet bijdragen aan een betere en meer efficiënte audit en het eerder signaleren van fraude.

Recordbedrag aan investeringen

De investering is onderdeel van een recordbedrag van 10 miljard aan investeringen over de gehele linie van het bedrijf. "Het investeringsplan van 10 miljard dollar gaat naar mensen, technologie, en kwaliteitsmanagementsystemen, om zo het vertrouwen in de kapitaalmarkten verder te helpen opbouwen door de kwaliteit van de audits te versterken, ondersteund door de implementatie van technologie-gedreven innovaties bij risk-based en andere auditprocedures, waaronder het opsporen van fraude", aldus EY.

Omzetcijfers (in miljoenen dollars)

  FY21 FY20 % verandering
in US dollar
% verandering
in lokale valuta
Assurance 13.576 12.821 5,8 2,5
Tax 10.467 9.765 7,2 3,9
Consulting 11.135 10.467 6,4 3,5
Strategy and Transactions 4.790 4.181 14,6 10,4
Totaal 39.959 37.234 7,3 4,0

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.