Nieuws

De Passie, Kalsbeek College en Windesheim winnen finale NBA Impact Challenge

Havo-scholieren van De Passie uit Utrecht, vwo-leerlingen van het Kalsbeek College uit Woerden en studenten van Windesheim uit Zwolle, zijn de winnaars van de online finale van de NBA Impact Challenge.

Ruim 2.500 deelnemers, verspreid over meer dan 65 onderwijsinstellingen, deden dit schooljaar mee aan de NBA Impact Challenge, de campagne gericht op scholieren en studenten. In de praktijkcase stonden dit keer twee jonge ondernemers met een webshop in duurzame schoenen centraal.

In de finale op 27 januari 2022 legden zes teams van scholieren en studenten hun adviezen aan de ondernemers voor aan een jury, bestaande uit Fou-Khan Tsang (Alfa Accountants en Adviseurs), Monika Bankert (bestuurslid NBA), Soufia Ettaher (InHolland Rotterdam) en Allard Wildeboer (PwC).

Hoog niveau

Na een korte pitch moesten de teams in de finale live vragen van de jury beantwoorden. De jury prees het hoge niveau van alle finalisten: "Zij hebben op verschillende manieren laten zien wat er van een accountant verwacht mag worden." Vanwege de coronaregels werd de finale online gespeeld. De winnaars kregen onder meer een meeloopdag op een accountantskantoor (soms inclusief bezoek aan de klant) aangeboden.

De NBA Impact Challenge wordt sinds het najaar van 2020 ingezet om jongeren te informeren over het beroep en de opleiding tot accountant. Meer informatie over de campagne is beschikbaar via nbaimpactchallenge.nl. Via die site is ook de finale terug te kijken. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.