Nieuws

Ruim duizend nieuwe inschrijvingen in accountantsregister in 2021

Op vrijdag 17 december legde Ruben Pals als duizendste nieuw ingeschreven lid van de NBA in 2021 de beroepseed af.

Ruben Pals (29) werkt als senior staff op de afdeling audit van EY. Hij besloot bij de master voor zijn specialisatie te kiezen voor accountancy, na een dag meelopen in de accountantspraktijk. "De mogelijkheid om bij verschillende type klanten een kijkje in de keuken te nemen, het samenwerken in teams en de doorgroeimogelijkheden binnen de accountancy spraken mij erg aan", aldus Pals.

Hij ziet het afleggen van de beroepseed voor accountants als een "bekroning" van zijn inspanningen in de afgelopen jaren en "een mijlpaal die het verdient om te worden gevierd".

Ruim duizend inschrijvingen

Over heel 2021 schreef de NBA iets meer dan duizend nieuwe beroepsgenoten in het register in. In totaal werd 992 keer de beroepseed afgenomen bij nieuwe accountants. Dat ging als gevolg van de coronamaatregelen vooral via online bijeenkomsten voor een groep jonge beroepsgenoten samen (32 keer).

In november kon dankzij tijdelijke versoepeling van de coronamaatregelen ook drie keer weer een fysieke bijeenkomst bij de NBA worden georganiseerd. Bij 47 nieuw ingeschreven leden werd de eed vanwege de omstandigheden individueel per beeldtelefoon afgenomen.

Bovenop de 992 inschrijvingen van 2021 kwam nog een aantal inschrijvingen van leden die eind 2020 de eed al hadden afgelegd, maar die nog moesten worden ingeschreven. Dat brengt het totale aantal in 2021 iets boven de duizend; meer dan in andere jaren.

Op 14 januari vindt de eerste (online) eedaflegging van 2022 plaats, met dit keer in totaal 48 jonge accountants (twee sessies van 24) die de eed zullen afleggen. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.