Nieuws

Zes scholen strijden in finale NBA Impact Challenge om de winst

Op 27 januari strijden teams van zes scholen tegen elkaar in de online finale van de NBA Impact Challenge, de campagne gericht op scholieren en studenten.

Ruim 2500 deelnemers, verspreid over meer dan 65 onderwijsinstellingen, hebben dit schooljaar meegedaan aan de NBA Impact Challenge. Op deze manier konden zij kennis maken met het accountantsberoep. Uitgangspunt is om zoveel mogelijk zelf te ervaren wat een accountant doet.

In de praktijkcase van dit schooljaar staat een tweeling met een webshop centraal, die samen duurzame schoenen produceren en daarbij tegen allerlei praktische vragen aanlopen. De scholieren en studenten geven als accountants advies over hoe ze verschillende vraagstukken kunnen aanpakken.

Zes teams

In de strijd om de winst gaan zes teams van scholieren aan de slag met een finalevraagstuk, waarbij ze de twee jonge ondernemers van een goed advies moeten voorzien. In de categorie havo gaat het tussen scholieren van De Passie (Utrecht) en Lyceum De Grundel (Hengelo). Bij het vwo strijden scholieren van het Kalsbeekcollege (Woerden) en het Koningin Wilhelminacollege (Culemborg) om de winst. En in de categorie hoger onderwijs gaat het tussen studenten van Hogeschool Windesheim (Zwolle) en de HAN (Arnhem).

De teams leggen hun adviezen voor aan een deskundige jury, bestaande uit Fou-Khan Tsang (Alfa Accountants en Adviseurs), Monika Bankert (bestuurslid NBA), Soufia Ettaher (InHolland Rotterdam) en Allard Wildeboer (PwC).

Online

Net als vorig jaar wordt de finale op 27 januari in verband met de coronaregels online gespeeld, tussen 15.00 en 16.30 uur. Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden om bij het evenement aanwezig te zijn.

De NBA Impact Challenge wordt sinds het najaar van 2020 ingezet om jongeren te informeren over het beroep en de opleiding tot accountant. Meer informatie over de campagne is beschikbaar via nbaimpactchallenge.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.