Nieuws

Jubileumboekje: 'Website zonder oordeelonthouding'

De redactie van Accountant.nl viert het vijftienjarig bestaan van de website met een bundel van opmerkelijke columns uit de afgelopen jaren.

Accountant.nl werd in oktober 2007 gelanceerd als 'website zonder oordeelonthouding'. Naast dagelijkse nieuwsvoorziening was en is de site vanaf de start ook ingericht als platform voor debat onder accountants en betrokkenen bij het beroep.

Het vijftienjarig bestaan van de site wordt gememoreerd met een greep uit de circa 3300 opiniebijdragen op de site in de voorgaande jaren; met enige nadruk op de laatste vijf jaar. Columns die vaak bovenaan de lijstjes van best gelezen verhalen in een bepaald jaar te vinden waren, opiniestukken met veel reacties, een originele insteek of toonzetting.

Essays

Het jubileumboekje is tussendoor gelardeerd met enkele voorbeelden van typische 'clickbait'-berichten, zoals over kussende accountants of dresscodes. Ook biedt de bundel twee essays die eerder op de site waren te vinden; van de hand van nestor Jules Muis en van de helaas dit voorjaar overleden journalist Bert Bakker.

Het eerste exemplaar van de bundel is tijdens een jubileumfeestje met betrokkenen bij de website overhandigd aan de eerste hoofdredacteur en founding father van Accountant.nl, Tom Nierop.

De bundel is als pdf beschikbaar via deze site.

Jubileumbundel 'Website zonder oordeelonthouding' (pdf)

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.