Nieuws

NBA zoekt nieuwe algemeen directeur

De NBA zoekt een nieuwe algemeen directeur, als opvolger van Berry Wammes. Inmiddels is de vacature voor de functie online gezet.

Berry Wammes maakte kort geleden bekend in 2023 te gaan stoppen als algemeen directeur van de beroepsorganisatie en zich nog enkele jaren te richten op kennisontwikkeling en kennisdeling. Om een opvolger te vinden nodigt het bestuur van de NBA "geïnteresseerde kandidaten die voldoen aan het profiel van harte uit om te solliciteren", zo staat te lezen in de vacature voor een algemeen directeur op nba.nl.

"Om leiding te geven aan de komende fase voor de NBA" zoekt de beroepsorganisatie naar een "teamspeler met ruime leidinggevende ervaring in de zakelijke dienstverlening, bij voorkeur in de (openbare) accountancy". De nieuwe algemeen directeur moet "besluitvaardig en koersvast" zijn en een track record hebben "in een complexe omgeving met tegengestelde belangen". Ook kennis van en ervaring met innovatieve ontwikkelingen in de zakelijke dienstverlening is van belang.

Accountantstitel is een pre

Een opleiding als accountant is een pre, affiniteit met een breed veld van accountancy is een must, aldus de NBA. Essentiële eigenschappen zijn verder "dienstbaar leiderschap en stijlflexibiliteit" en het "uit een veelheid van thema’s en belanghebbenden structuur kunnen maken". De nieuwe algemeen directeur moet een "boegbeeld en verbinder" zijn, die zowel extern als intern inspirerend is. Een diplomaat, een relatiebouwer en een teamspeler, die zowel innovatief en creatief is als deskundig, aldus de vacature.

De NBA kent nu alleen een algemeen directeur, in de loop van 2023 wordt de overgang gemaakt naar een tweehoofdige directie. Naast de algemeen directeur komt er dan ook een operationeel directeur. "Qua kennis en ervaring, maar ook qua gender, achtergrond, leeftijd en persoonlijkheid, zijn de algemeen directeur en de directeur operations complementair aan elkaar", aldus de NBA. De nieuwe algemeen directeur geeft ook leiding aan het MT van de beroepsorganisatie.

De NBA nodigt geïnteresseerden uit om uiterlijk 7 november aanstaande te reageren. De beroepsorganisatie wordt bij de selectie voor een nieuwe algemeen directeur begeleid door The Executive Network.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.