Nieuws

Vandalen beschieten accountantskantoor in Noord-Holland

Een accountantskantoor in het Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp wordt geteisterd door vandalen. Zo worden de ruiten beschoten met een luchtbuks en wordt met stenen geprobeerd meer schade aan te richten.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Volgens de krant zitten de ruiten van accountantskantoor Wiedijk uit Nieuwe Niedorp aan de achterkant vol kogelgaten en wordt ook met stenen geprobeerd de ramen kapot te krijgen. "Betrokkenen gissen naar de aanleiding", aldus de regionale krant.

Kantoor Wiedijk zit gelukkig in een oud bankgebouw van de Rabobank met sterke ramen, anders had het glas het vast al begeven, stelt medewerker Dick Koster in de krant. Hij begrijpt niets van de aanleiding voor het vandalisme. "We hebben geen vijanden. Als je een klant hebt waar je ruzie mee hebt of die niet blij is met je werk, dan weet je dat. Maar we hebben geen kwaaie klanten."

Luchtbuks

Vanuit het naastgelegen park is met een luchtbuks op het pand geschoten. Het zou gaan om "een tiental kogels". De vernielingen begonnen eerder deze maand en inmiddels wordt er ook met stenen gegooid.

Alleen de buitenste laag ramen van het voormalige bankgebouw heeft het tot dusver begeven, schrijft de krant. Een tweede laag houdt tot dusver inbrekers en de kou buiten. "Maar er moeten niet nog meer vernielingen worden aangericht", aldus Koster.

Het accountantskantoor heeft een beveiligingsbedrijf ingelicht en ook de wijkagent maakt vaker een rondje langs het kantoor. Ook zijn camera's bij het kantoor opgehangen. Volgens de medewerker van het kantoor gaat het om "kwajongensstreken".

Bron: Noordhollands Dagblad

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.