Nieuws

Al vijftig keer ‘huiskamergesprekken voor accountants’

De Busy Season Talks bereikten op 25 oktober een kleine mijlpaal: het was de vijftigste editie van de reeks ‘huiskamergesprekken voor accountants’.

De wekelijkse gesprekken op Clubhouse, waarin bedenkers Arif Dursun en Hakan Koçak graag “alles bespreekbaar maken over accountancy, maar wel luchtig”, ging van start in het voorjaar van 2021. Mede door de lockdown vanwege de coronapandemie ontstond bij de twee het idee voor een talkshow voor en door accountants.

Sindsdien mogen de Busy Season Talks zich verheugen in een flinke schare vaste luisteraars en veel volgers op social media, met name op LinkedIn. Ook zijn er naast de wekelijkse gesprekken al twee seizoensfinales georganiseerd. Inmiddels zijn de gesprekken ook terug te luisteren via Spotify.

Feedback

Tijdens de vijftigste editie spraken hosts Charlie Groen en Hakan Koçak met Josephine van der Hoeven (Mazars en Funny Business) en Patrick Berben (Deloitte) over cultuur, elkaar aanspreken en feedback geven.

Wat Patrick betreft moet feedback vooral positief geformuleerd zijn en zo concreet mogelijk. Als beroepsgroep zijn er zeker grote stappen gemaakt. Medewerkers zijn veel mondiger geworden en er wordt minder opgekeken tegen de partners. “Vroeger had je altijd het idee ‘de partner doet alles goed’, ik weet inmiddels wel dat dat niet klopt.”

Josephine ziet binnen Mazars dat er goed gestuurd wordt op het gesprek voeren en daarbij aangeven wat de verwachtingen zijn. “Ook feedback geven in de sfeer van ‘je gaat over mijn grens’, dat vind ik mooi als dat gebeurt.”

Innovatie

Editie 51 gaat op 1 november over digitalisering en innovatie in de accountantspraktijk. Ondanks alle technologische ontwikkelingen en digitalisering blijft de accountant “nog steeds vrolijk duizend steekproeven trekken”, aldus de organisatoren.

Hosts Lotte van Mierlo en Mitchell de Caluwe gaan het gesprek hierover aan met Maarten Alblas (oprichter DataSnipper), Alwin Lydsman (accountant en auteur van het Data Handbook) en Angelique Koopman (accountant en gericht op digital transformation & audit innovation bij EY). Aanvang op Clubhouse als gebruikelijk om 20.00 uur.

Meer informatie over de Busy Season Talks is beschikbaar via LinkedIn.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.