Nieuws

Mazars doet niet langer de boekhouding voor Trump

Mazars, de accountantsorganisatie die de afgelopen tien jaar de boekhouding verzorgde van de Trump Organization, staat niet meer achter de jaarrekeningen die zijn opgesteld voor het bedrijf. Het kantoor zal ook geen nieuw werk meer verrichten voor de Trump Organization.

De openbaar aanklager van New York doet op dit moment onderzoek naar de Trump Organization, het holdingbedrijf voor de zakelijke belangen en investeringen van voormalig president Donald Trump en zijn familie.

Volgens openbaar aanklager Letitia James heeft het bedrijf misleidende verklaringen afgelegd aan geldschieters, verzekeraars en de belastingdienst over de waarde van diverse eigendommen van Trump, waaronder golfclubs en bekende gebouwen, zoals de Trump Tower in New York. Ook over het 'merk Trump' zou zijn gelogen. Dat Mazars zich nu terugtrekt laat volgens James zien hoe urgent haar onderzoek is.

Brief

Het nieuws kwam via Bloomberg naar buiten, nadat een brief die Mazars op 9 februari aan de Trump Organization had gestuurd bij de rechtbank werd gedeponeerd. In de brief laat Mazars weten dat de jaarcijfers over de jaren 2011 tot en met 2020 "over het geheel genomen geen materiële discrepanties bevatten", maar dat door alle omstandigheden "ons advies aan u is dat het niet langer passend is om te vertrouwen op de jaarrekeningen."

Een woordvoerder van de Trump Organization laat in een verklaring weten dat het bedrijf "teleurgesteld" is dat Mazars zich terugtrekt, "maar de brief laat zien dat het werk van Mazars volgens geldende accounting-principes is uitgevoerd" en benadrukt "dat er geen materiële discrepanties zijn gevonden."

Jarenlange relatie

De relatie van Trump met één van de rechtsvoorgangers van het huidige Mazars in de VS gaat al decennia langer terug. In 2020 geleden berichtte de website ProPublica al zeer uitgebreid over de jarenlange samenwerking van Donald Trump met zijn vaste accountantskantoor, dat door al het gedoe rondom zijn belastingaangiften steeds meer in de problemen kwam.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.