Nieuws

Vitamine A: de visie van young professionals op duurzaamheid

Duurzaamheid maakt het vakgebied van de accountant interessanter. De nieuwe generatie beroepsgenoten heeft een andere visie op de wereld en op de waarde van ondernemingen.

» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #22, het laatste deel van een drieluik over duurzaamheid via Spotify, Apple Podcast of Simplecast.

Dat stelt Jochem Bosgraaf,  manager bij EY, bestuurslid van NBA Young Profs en ambassadeur van de NBA-community Planet Finance, in deel drie van het Vitamine A-drieluik over duurzaamheid en accountancy. Bosgraaf schreef eerder mee aan de 'Handleiding duurzaamheid: klimaat' van de NBA, die in september 2021 is gepubliceerd.

Duurzaamheid is een topic dat voor de nieuwe generatie in alle opzichten belangrijk is. De visie van de nieuwe generatie accountants op ondernemingen is anders, er wordt gekeken naar waardecreatie en naar verschillende belanghebbenden, aldus Bosgraaf. "Ons blikveld is veel wijder dan het voorheen was.".

Drieluik

In de twee eerdere afleveringen van het drieluik over duurzaamheid sprak host Sven Budding achtereenvolgens met Diane Zandee (cfo Trunkrs) en David Boekel (manager impact reporting RSM Accountants). Het drieluik sluit aan bij de Week van de Circulaire Economie, die van 7-12 februari werd georganiseerd.   

Alle afleveringen zijn ook terug te vinden via de podcast-button bovenaan deze website.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.