Nieuws

KPMG en Nyenrode werken samen aan duurzaamheid

KPMG en Nyenrode Business Universiteit starten een innovatie-instituut gericht op Environmental, Social en Governance (ESG) thema's. Het ESG Innovation Institute is de eerste academische samenwerking op het vlak van duurzaamheid tussen een grote accountants- en adviesorganisatie en een universiteit in de Benelux.

KPMG en Nyenrode zetten samen een ESG-leerstoel op en ontwikkelen een onderwijsaanbod, onderzoek en wetenschappelijke publicaties. Ook organiseren zij samen netwerk- en andere bijeenkomsten.

Om bedrijven toekomstbestendig te maken op weg naar een duurzame economie is veel innovatie en samenwerking in ecosystemen nodig. Gezamenlijke ambitie is "een beweging onder bestuurders en andere professionals op gang brengen door hen te inspireren en vernieuwend duurzaam leiderschap te faciliteren", aldus beide partijen.

Ontdekkingsreis

"De impact van bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en samenleving wordt steeds belangrijker voor het succes van organisaties", stelt Stephanie Hottenhuis, ceo van KPMG. "Dat betekent een fundamentele verandering in de aansturing van organisaties. Duurzaamheid verankeren in visie, missie, strategie, processen en systemen is een ontdekkingsreis voor ons allemaal, waar nieuwe kennis voor nodig is en waarin samenwerking essentieel is om tot duurzame vooruitgang te komen."

KPMG is trots op de samenwerking met Nyenrode om het ESG Innovation Institute te realiseren, als  platform "voor kennisuitwisseling en co-creatie voor iedereen die versneld wil verduurzamen", aldus Hottenhuis.

Portfolio

Volgens Prof. dr. Koen Becking, rector en voorzitter van Nyenrode, vormen de thema's duurzaamheid en corporate governance een belangrijk onderdeel van de portfolio van de universiteit. "Ons doel als universiteit is positieve maatschappelijke impact creëren door verantwoordelijke leiders op te leiden met onderwijs, onderzoek en kennisdeling via ons netwerk. Door de veertig jaar ervaring van KPMG in sustainability en onze relevante academische kennis ben ik ervan overtuigd, dat we samen fundamenteel bijdragen aan vooruitgang in onze samenleving."

De samenwerking van KPMG en Nyenrode binnen het ESG Innovation Institute  wordt voor vijf jaar aangegaan, met een intentie tot verlenging.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.