Nieuws

Vitamine A: Forensisch accountant moet niet te veel in eigen gelijk geloven

Er is geen eigen opleiding, geen eigen beroepsgilde. Wat Peter Schimmel betreft is de forensische accountancy dus nog "geen echt volwassen beroep". In Vitamine A, de podcast voor accountants, spreekt hij over zijn ervaringen.

» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #23: in gesprek met Peter Schimmel over forensische accountancy (deel 1) via Spotify, Apple Podcast of Simplecast.

Peter Schimmel begon ooit bij de Rijksaccountantsdienst, stapte over naar KPMG toen daar de forensische praktijk werd opgezet en was later als partner verbonden aan Grant Thornton. Inmiddels heeft hij zijn eigen adviesbureau. De forensische accountancy bestaat inmiddels in ons land bijna dertig jaar en gaat bij (criminaliteits)onderzoek uit van het principe 'follow the money'.

Wie bij Schimmel komt solliciteren, moet dat niet te veel doen vanuit rechtvaardigheidsgevoel, stelt hij. "Niet met het idee: we gaan boeven vangen." De feiten moeten spreken, niet het eigen oordeel, want "daar zit een rechter nooit op te wachten".

Het interview met Peter Schimmel bestaat uit twee delen. In deel 2 van de podcast meer over corruptie, de betekenis van de forensisch accountant en de ontwikkeling van het vak.

Alle afleveringen zijn daarnaast terug te vinden via de podcast-button bovenaan deze website. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.