Nieuws

Vitamine A: Accountant, spreek je uit!

Het is belangrijk dat accountants hun kennis en ervaringen delen, om sterker te staan en elkaar slimmer te maken. Dat zegt AA-accountant en opiniemaker Richard Knops in Vitamine A, de podcast voor accountants.

» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #25: in gesprek met Richard Knops over forensische accountancy (deel 2) via Spotify, Apple Podcast of Simplecast.

Richard Knops is in het dagelijks leven manager accounting & controle binnen HLB Witlox van den Boomen. Hij schrijft daarnaast regelmatig opinies op Accountant.nl. Sommige van zijn verhalen behoren tot de best gelezen bijdragen op de site.

Knops schreef eerder onder meer over leiderschap binnen accountantskantoren, het ‘accountantskantoor zonder kantoor’, de accountant als moreel kompas, duurzaamheid en cultuurverandering. “Maak elkaar slimmer, zodat we met zijn allen vooruit gaan.”

De best gelezen bijdrage van Knops is van recente datum en gaat over accountancy als topsport. De accountant moet constant inzetbaar zijn, sociaal vaardig en met een rechte rug. De stap om echt tot het accountantsberoep toe te treden ziet hij nog wel eens mislopen. Het vraagt een topsportmentaliteit die niet iedereen gegeven is, aldus Knops.

RichardKnops_VitamineA25_900x590.jpg

Alle afleveringen van de Vitamine A-podcast zijn ook terug te vinden via de podcast-button bovenaan deze website.

Meer lezen van Richard Knops op Accountant? Klik hier.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.