Nieuws

EY Duitsland vermindert werkdruk vanwege schandaal Wirecard

EY Duitsland heeft aangekondigd de arbeidsomstandigheden te verbeteren, nadat een onafhankelijke adviescommissie oordeelde dat de werkdruk een van de oorzaken is van het Wirecard-schandaal.

Dat meldt de Financial Times. In een brief aan het personeel, die de krant heeft ingezien, zegt EY dat het "permanente beroepsmatige stress en overbelasting" onder zijn auditmedewekers zal aanpakken, deels door meer mensen aan te nemen en ook door het werk buiten kantooruren te beperken.

"Met het oog op de ineenstorting van Wirecard en het daaropvolgende publieke en politieke debat, werken we bij EY Duitsland hard om het vertrouwen van onze klanten en andere belanghebbenden terug te winnen. Kwaliteit gaat boven marge", aldus de brief.

Goed leiderschap partners

De organisatie benadrukt ook dat van de EY-partners "aanzienlijk meer" wordt verwacht dan alleen het binnenhalen van klanten en het verhogen van de omzet. Goed leiderschap naar de controleteams en zorgvuldig oog hebben voor de werkdruk zijn daarbij belangrijke elementen. 

EY Duitsland staat onder flinke juridische en politiek druk vanwege het Wirecard-schandaal. EY keurde jarenlang de jaarrekeningen van Wirecard goed, terwijl er uiteindelijk zo’n twee miljard euro aan bezittingen op de balans niet bleek te bestaan.

Eerder oordeelde een Duitse parlementaire onderzoekscommissie al hard over de tekortschietende controle van EY bij Wirecard. Begin deze maand werd bekend dat beleggers een massaclaim in gaan dienden tegen EY Duitsland en EY Global. EY Duitsland stelt lessen te hebben getrokken uit de Wirecard-zaak en spreekt ook van "fundamentele vragen over de toekomst van de accountancy", aldus de FT. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.