Nieuws

Aleks Kayhan gekozen als nieuw bestuurslid NBA

Aleks Kayhan, partner bij EY, is tijdens de ledenvergadering van de NBA in Utrecht gekozen tot nieuw bestuurslid. Ingrid Hems werd gekozen als plaatsvervangend voorzitter.

Drs. Aleks Kayhan RA (1981) is als partner bij EY werkzaam in de controlepraktijk en is tevens docent binnen de postdoctorale accountantsopleiding aan de Vrije Universiteit (VU). Daarnaast heeft hij een actieve rol als medeorganisator en host bij de Busy Season Talks.

Ledenvergadering_123juni2022_1_900x590.jpg

Kayhan werd tijdens de ledenvergadering met overgrote meerderheid gekozen. Hij gaf aan leden te willen verbinden, maar ook te willen bijdragen aan vermindering van de regeldruk. Nederland moet met de regelgeving internationaal niet te veel uit de pas lopen, waarschuwde hij. "Dan blijven we wel een gidsland, maar worden we geen eiland." Kayhan volgt binnen het bestuur Esther van der Vleuten op, die conform het aftredingsrooster het NBA-bestuur verlaat.

Ledenvergadering_123juni2022_2_900x590.jpg

Ingrid Hems AA (1976) werd door de ledenvergadering met grote meerderheid gekozen tot plaatsvervangend voorzitter van het bestuur, een rol die eerder ook door Van der Vleuten werd vervuld. Hems stelde haar hart te hebben verloren aan de cijfers, maar vooral aan "het verhaal achter de cijfers". Zij is in het dagelijks leven directeur financiën en bedrijfsvoering bij sociale werkvoorzieningsorganisatie Ergon. Binnen de NBA is zij tevens voorzitter van de ledengroep accountants in business.

Ledenbetrokkenheid

NBA-voorzitter Kris Douma sprak van een "hektisch" eerste halfjaar als voorzitter. De NBA heeft in de afgelopen periode onder meer aandacht geschonken aan thema’s als fraude en continuïteit, de verantwoording van de coronasteunmaatregelen, de impact van de sancties na de Russische inval in Oekraïne en de consultatie van het regelgevend proces.

NBA-directeur Berry Wammes blikte terug op het afgelopen jaar. Tegen de maatschappelijke trend in groeit de ledenbetrokkenheid binnen de beroepsorganisatie. Ook tijdens de twee coronajaren heeft de NBA veel nieuwe medewerkers mogen verwelkomen en er staan nog enkele vacatures uit. Wammes kondigde aan dat het huurcontract voor het huidige NBA-pand in Amsterdam afloopt. Dat betekent het komende jaar een verhuizing. "Een nieuwe jas", aldus Wammes, die nog niet kon melden waar de beroepsorganisatie heen zal gaan. 

Fysiek

Tijdens de ledenvergadering werden ook de controlerend accountant en plaatsvervangend accountant van de NBA benoemd, voor de controle over het boekjaar 2023. Flynth is opnieuw de controlerend accountant van de beroepsorganisatie. Verder stemde de ledenvergadering in met een aanpassing van de contributieverordening.

Ledenvergadering_123juni2022_4_900x590.jpg

De NBA-ledenvergadering was voor het eerst in twee jaar weer 'fysiek' en werd gehouden in het Media Plaza van de Jaarbeurs in Utrecht. In totaal waren 136 stemgerechtigde leden aanwezig, waarvan enkele per volmacht. De vergadering werd ook via een livestream uitgezonden en is via nba.nl terug te kijken

Fotografie: Gerben Pul

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.